Hoe werken wij

Al onze producten zijn uniek en handgemaakt. Wij verkopen onze producten alleen op markten en braderie:een en via de webshop. Wij hebben geen winkel en slechts een beperkte voorraad van elk product (hooguit 2 stuks).
Bekers
Al onze bekers zijn gemaakt van porselein op basis van onze eigen ontwerpen. Het originele porselein ook wel fine bone china genoemd. Een van de kenmerken is dat de bekers helder wit zijn. Een ander kenmerk van porselein is dat de beker de temperatuur aanneemt van wat in de beker zit. Daarom blijft warme thee of koffie lang warm in de beker of koude melk lang koud. Daarnaast is de beker dun en licht en hebben al onze bekers een ruim handvat. Porselein is sterker dan aardewerk en er zal dan ook minder snel een stukje afbreken dan van een aardewerkbeker.
Prints
Onze prints zijn zogenaamde transfers gemaakt van gesmolten glas ook wel glazuur genoemd. De prints worden in het transparante glazuur (glaslaagje) ingebakken in de keramiekoven op ca 850 graden Celcius. Hierdoor smelt het gekleurde glas in het transparante glas. Daarom zijn al onze bekers vaatwasmachinebestendig en kunnen zonder problemen gebruikt worden in magnetron of oven.
Het grootste deel van onze prints maken wij zelf. Een deel van de collectieprints worden ingekocht van kwalitatief uitstekende fabrikanten zoals KDV uit Duitsland en RAINBOW DECORS, BAILEYS EN MELLOR uit Stoke on Trent, UK.
Onze prints hebben verschillende vormen en afmetingen.
Op verzoek kunnen ook eigen foto’s omgezet worden in prints en afgebakken worden op bekers en/of glazen. Voor meer informatie zie product specials.
Glazen
Wij bakken ook prints in op longdrinkglazen (inhoud 270 ml). Het bakproces zorgt ervoor dat de ingebakken prints niet vervagen of verdwijnen als het glas in de vaatwasmachine.
Niet alle prints kunnen goed ingebakken worden op glas vandaar dat niet alle prints aangeboden worden op drinkglazen. Vooral prints waar veel wit in zit kunnen niet op glas ingebakken worden.
Indien u een bepaalde print op een andere kleur beker of op een glas wilt bestellen dan aangeboden op de website verzoeken wij u om een bestelformulier in te vullen wat u kunt vinden bij het product Specials.
 
Keuken en theedoeken
Onze eigen prints worden ook op stof gedrukt op banden van 10 cm hoog en 50 cm lang. Deze banden stikken wij op keuken en theedoeken of op verzoek ook op badhanddoeken. De prints kunnen zonder problemen gewassen worden op 40 of 60 graden en gedroogd worden in de wasdroger.
Ervaring met ons eigen keukenlinnen is dat na 5 jaar wassen en drogen de doeken echt versleten zijn, maar de fotoprints nog mooi zijn. Foto’s zijn daarom opnieuw gestikt op nieuw keukenlinnen.
Op verzoek kunnen ook eigen foto’s afgedrukt worden op stofbanden. Voor meer informatie zie product specials.
Het keukenlinnen dat wij gebruiken is van de volgende merken: Hema en Sonata.
Afmetingen
Keukendoek 50 cm bij 50 cm
Theedoek  60 bij 60 m
Badhanddoek 50 cm bij 100 cm